środa, 9 kwietnia 2014

Płatki kokosowe

Nie wiem jak Wy, ale ja jestem stałym bywalcem sklepów BIO. Systematycznie kupuje wszelkiego rodzaju nowości ze świata ekologicznego i testuje na sobie. Wczoraj skusiłam się na opakowanie chipsów kokosowych. Jest to nic innego jak po prostu miąższ kokosa, który dodaje do płatków musli lub podjadam w rozsądnych ilościach miedzy posiłkami.

Miąższ składa się z około:

  •  70% tłuszczu
  • 14% cukru
  • 7% białka
Jest on owocem bardzo wartościowym zawiera 
  • witaminy B2, B6, E i C 
  • kwas foliowy, potas, wapn, magnez, fosfor, żelazo, sód, cynk


Płatki kokosowe miksuje w blenderze z migdałami oraz płatkami górskimi i używam jako posypki do musli lub sałatek owocowych 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz